سرانه فضای سبز در کشورهای جهان
حفظ محیطزیست در گرو افزایش سرانه فضای سبز در کشورهای جهان
افزایش سرانه فضای سبز در کشورهای جهان یکی از موضوعات داغ امروزی است که توجه به آن باتوجهبه بحران انقراض انواع گونههای جانوری و گیاهی بسیار ضروری است. رسیدگی به فضای سبز شهری و گسترش آن در شهرها و کشورهای مختلف دنیا و ایجاد مبلمان شهری و المانهای مختلف در گوشهوکنار شهرها، این روزها به امری جدی تبدیل شده و بیشازپیش به آن توجه میشود. این کار مزایای زیادی دارد و علاوه بر تأثیر در جذب توریست و بهبود اقتصاد کشورها بهسلامت محیطزیست هم کمک میکند.
شهرهایی با بیشترین سرانه فضای سبز در جهان
با گسترش شهرسازی و تخریب مراتع و جنگلها برای ساخت شهرها و ساختمانها پوشش سبز گیاهی در جهان روند کاهشی پیدا کرده است. در کنار تخریب انسانها، انقراض پوشش گیاهی و منابع طبیعی به دلیل تغییر اکوسیستم ناشی از وجود کارخانهها و…، آسیبهای زیادی به طبیعت وارد کرده است.
مشکلات ناشی از این اتفاق مانند تخریب لایه اوزون، گرمای زمین و بسیاری مسائل دیگر موجب مطرحشدن یک جنبش مهم در دنیا شدند و آن افزایش سرانه فضای سبز در کشورهای جهان است. طبق این جنبش کشورها موظفاند از طریق ایجاد پارکها، باغها و… فضای سبز شهری را گسترش داده و به حفظ محیطزیست کمک کنند. در میان شهرها و کشورهای مختلف این موضوع در بعضی کشورهای جهان جدیتر گرفته شده و این شهرها عبارت از موارد زیر هستند.
اسلو؛ بهشت روی زمین
اسلو، پایتخت نروژ، دو سوم سرانه فضای سبز این کشور را به خود اختصاص داده است. پارکهای متنوع، مبلمان شهری زیبا مانند مجسمهها، آبنماها و استراحتگاهها، این شهر را به یکی از سرسبزترین مناطق دنیا تبدیل کردهاند. اسلو در سال ۲۰۱۹ لقب پایتخت سبز اروپا را کسب کرد.
کانزاسسیتی؛ شهری که بیشتر از وسعت خود فضای سبز دارد
کانزاسسیتی در ایالت میزوری آمریکا، یکی از پیشگامان در توسعه فضای سبز شهری است. این شهر با جمعیتی حدود ۲ میلیون نفر، سرانهای حدود ۹۳ فوت مربع فضای سبز دارد. بخش بزرگی از زمینهای آن به پارکها و زمینهای بازی سرسبز اختصاص یافته است.
مسکو؛ شهری برفی با المانها و مبلمان لوکس
مسکو علاوه بر سرما و برف، به داشتن مبلمان شهری لوکس نیز معروف است. این شهر دارای ۴۵۰ کیلومترمربع فضای سبز شامل پارکها و باغهاست. در گوشهوکنار آن مبلمانهای متنوع مانند وسایل بازی، گلدانهای بزرگ و آبنماها دیده میشود.
سنگاپور؛ پیگیرترین شهر آسیا در جنبش افزایش سرانه فضای سبز در کشورهای جهان
در آسیا، سنگاپور یکی از شهرهایی است که با وجود رشد سریع اقتصادی، فضای سبز خود را حفظ کرده است. گرایش این شهر از معماری سنتی به مدرن، مانع از گسترش فضای سبز نشده است. اقدامات هدفمند، سنگاپور را به یکی از سبزترین شهرهای آسیا تبدیل کردهاند.
چنگدو؛ شهری با المانهایی از فرهنگ شرق
چنگدو شهری در کشور چین است که بیشتر به دلیل غذاهای معروف خود شهرت دارد؛ اما یکی دیگر از دلایل شهرت این شهر آسیایی زیبا، فضای سبز شهری فوقالعاده بینظیر آن است. طراحی و اجرای فضای سبز در این شهر طبق یک برنامهریزی ۵ساله از سال ۲۰۱۰-۲۰۱۵ آغاز شده است و در نهایت باعث تبدیلشدن یکسوم مساحت این شهر به فضای سبز شهری شده است. در میان فضای سبز زیبای این شهر المانهای مختلفی قرار دارند که از مهمترین آنها میتوان به چایخانههای سنتی مطابق بافرهنگ شرق، نمادهایی از اژدها و پاندا و… اشاره کرد.
شیکاگو و پارک ۵ هکتاری
آمریکا علاوه بر اینکه در لیست وسیعترین کشورهای جهان قرار دارد، یکی از کشورهایی است که بهعنوان بیشترین سرانه فضای سبز در کشورهای جهان هم میتوان به آن اشاره کرد. شیکاگو یکی دیگر از شهرهای سرسبز کشور آمریکا است که توسعه پارک و باغها در آن به شکل جدی انجام میشود. این شهر دارای پارکی ۵ هکتاری است که انواع مبلمان شهری مانند آلاچیق، آبنما، نمادها و مجسمهها و… در آن وجود دارد.
مزایای توجه به افزایش سرانه فضای سبز در کشورهای جهان و مبلمان شهری
افزایش سرانه فضای سبز در کشورهای جهان و توجه به مبلمان شهری و ایجاد المانهای زیبا و متنوع در سطح شهرها مزایای زیادی دارد که در آخرین بخش این مطلب قصد صحبت در مورد آنها را داریم. مزایای توجه به این موضوعات عبارتاند از:
- بهبود صنعت توریسم و سود حاصل از آن در شهرهایی که فضای سبز زیباتری دارند و به مبلمان شهری خود توجه بیشتری میکنند
- کمک به اکوسیستم
- بهبود آبوهوا در شهرهایی که فضای سبز وسیعتری دارند
- کمک به حفظ گونههای جانوری و گیاهی و….
افزایش سرانه فضای سبز در کشورهای جهان
سرانه فضای سبز در کشورهای جهان یکسان نیست. خوشبختانه کشور ما هم در سالهای اخیر توجه زیادی به طراحی فضای سبز در شهرهای مختلف و ساخت المانهای مختلف برای زیباسازی شهرها داشته است، تا جایی که بعضی از المانهایی که بهعنوان مبلمان شهری در ایران استفاده میشود، شهرت جهانی پیدا کردهاند.